2009-09-11

Afla ca esti bine !

"Unul din doi romani testati medical are cancer."

Ne plangem ca nu avem succes in dragoste, am luat o nota mica, ne-a mai aparut inca un cos, nu suntem toate manechine, iar marimile noastre nu sunt 90-60-90. Ne ducem la solar ca sa aratam bine pentru cateva saptamani, luni ( nu stiu cum functioneaza ), fara sa ne gandim ca asta ar putea fi ultima oara cand suntem acolo ( pentru ca, probabil cum multi dintre voi stiti, solarul duce la cancer ).
Desigur, in general prima reactie e "Asta nu mi se poate intampla mie". Chiar si cand pacientii isi dau seama de boala, refuza sa creada ca tocmai ei trec prin asa ceva. In final, de multe ori constientizarea vine prea tarziu. Totusi, boala poate fi invinsa mai usor daca e tratata din timp.
Probabil ca nici nu-ti poti da seama de gravitatea situatiei pana ce nu treci tu sau cineva drag tie prin asa ceva. Dar nu astepta asta. Daca esti femeie, apeleaza la un control mamar.

Stiati ca, statistic, cancerul reprezinta atat in lume cat si în tara noastra a II-a cauza de deces dupa bolile cardiovasculare? Cancerul mamar reprezinta prima cauza de deces prin cancer la femei cu o incidenta de 56,84/100000 si o mortalitate de 39,28/100000, pe locul doi situandu-se cancerul colului uterin cu o incidenta de 33,3/100000 si o mortalitate de 22,81/100000.

La fiecare 3 minute, undeva pe Glob o femeie este diagnosticata cu cancer de san.



Incurajati femeile din jurul vostru sa faca un control mamar !
 
 
Copyright © hukiya
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com