2009-11-06

Insemnatatea unei clipe.

Timpul. Perioada care ne masoara drumul spre moarte... probabil ca nimic mai mult. Ne pierdem in timpul trecut, planificam cu meticulozitate viitorul si prezentul ramane mereu un abis netrait.
Amintirile? Izvorasc din lucruri marunte, care cu scurgerea timpului isi pierd valoarea. Sau devin din ce in ce mai semnificative pentru noi. Sau nu.
In acest moment efemer in care scriu, mii de persoane mor. Si mult mai multi. Iar un numar la fel de mare de oameni e scufundat in vise. Pana la urma, "In ce anume consta importanta unei clipe? In ce se poate recunoaste profunzimea ei si ireversibilitatea ei definitiva? In ce se diferetiaza clipa cand moare un om, de celelalte cand nu se intampla decat fapte banale si simple? Dar in fiecare clipa se petrec fapte grave si fapte banale si decorul ramane acelasi, lumina dupa-amiezii aceeasi si aceeasi temperatura calduta a propriului meu trup inchis in sacul lui de piele si cand inchid ochii acelasi intuneric imi copleseste pleopele si aceleasi viziuni de totdeauna ma invadeaza: serioase, simple, halucinante, extraordinare sau hilare, dar toate, absolut toate fara nici o legatura cu faptul ca a murit un om si asa in fiecare clipa... In fiecare clipa... Descurajant ! " (Max Blecher - "Vizuina luminata")
Probabil ca unii vad in viata doar un drum lung spre moarte, o imagine alb-negru care la sfarsitul existentei noastre ar trebui sa reprezinte cararea pe care am parcurs-o pana la acel apus vesnic. Munti care necesita sa fie urcati? Da, dar oare nu merita, pentru fericirea care se afla in varf? Si ma refer la acea fericire. Suntem vii si ar trebui sa ne bucuram pentru asta."Insemnatatea unei clipe? Dati-mi voie sa rad. Clipele vietii noastre au insemnatatea cenusii care se cerne." (M. Blecher - "Vizuina luminata")
 
 
Copyright © hukiya
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com